Wantspanningsmeters voor leden
Onze vereniging heeft 2 wantspanningsmeters (voor stag-diameters van 4 -11 mm) die u kunt gebruiken om zelf de spanning van uw verstaging af te stellen. Er is een handleiding bij: : zie ook onderstaand bij Rigging Tension. Verbeter uw zeilprestaties en veiligheid! Vraag ernaar op het havenkantoor.

Scheepsbibliotheek
Wat doet u met de door u aan boord uitgelezen boeken aan het einde van het seizoen? Als u ze niet mee wilt nemen naar uw overvolle boekenkast thuis, dan hebben wij daar een mooie oplossing voor. In het Internet-Café van de Marina Makkum (naast het Havenkantoor) vindt u de scheepsbibliotheek van onze vereniging. Wij zouden graag willen dat u uw overtollige boeken daar in zet. Zo kunnen we de bibliotheek uitbouwen en wordt die na elk seizoen groter. Deze bibliotheek is voor iedereen toegankelijk.

Bemanningspool
De bemanningspool is voor schippers die bemanning zoeken voor toertochten/clubwedstrijden/wedstrijden e.d. Of voor personen die zich als bemanningslid beschikbaar zouden willen stellen. Dus zoek je voor het plannen/organiseren van een tocht metgezellen stuur dan even een mail naar het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu.


presentatie - winter klaar maken 2019

Hilfsantrieb mit dem Außenborder - Gerd Ehrich

Motor problem - Gerd Ehrich

Kopfschutz - Gerd Ehrich

Handlauf für die Sicherheit - Gerd Ehrich

Stabilisierung des Gasbrenners - Gerd Ehrich

Nützliche Kammklemme - Gerd Ehrich

Diesel, Filter und Dreck im Tank - Gerd Ehrich

Lazy - Jack System - Gerd Ehrich

Rigging Tension