LID WORDEN

Word ook lid van Watersport Vereniging Marina Makkum voor € 25,- per jaar

...interessante lezingen en excursies, deskundigen aan boord, gezellige bijeenkomsten, leuke toertochten...

Voor het aanmeldformulier lidmaatschap WSV Marina Makkum klik hier


NIEUWSBRIEF - april 2020

Beste watersporter,

Natuurlijk wordt ook onze vereniging getroffen door de virusramp die over de wereld trekt. Voorlopig, in ieder geval tot 1 juni, zijn alle samenkomsten van meerdere personen verboden in Nederland.
Ons verenigingsprogramma voor 2020 wordt daarbij aangepast, wat betekent dat:

  • de activiteiten in april en mei niet doorgaan
  • wij in augustus gaan beoordelen wat wij dit jaar nog kunnen organiseren
  • wij in 2020 geen contributie gaan vragen

In januari van dit jaar is ons clublid Gerard Kins overleden. Gerard heeft vele jaren, samen met zijn vrouw Eleonore Roosenbeek, onze ledenadministratie verzorgd. We hebben Gerard leren kennen als iemand die altijd op humoristische wijze bij veel activiteiten aanwezig was.
Natuurlijk wensen we Eleonore veel sterkte.


Nieuws van de directie van Marina Makkum:
“De winter ligt gelukkig weer achter ons, het was een periode van veel en langdurige wind maar de voorbereiding aan de lijnen van de schepen en het lopen van veel controlerondes heeft ervoor gezorgd dat er geen schade is opgetreden. De renovatie van het grote toiletgebouw is nagenoeg gereed, dit werk wordt deze week afgerond. De nieuwe steiger langs het Makkumerdiep en de ligplaatsen voor kleine boten op de drijfsteiger zijn ook nagenoeg gereed. Er zijn een aantal parkeerplaatsen bijgekomen op het veld bij het havenkantoor. Het baggeren van de haven is helaas uitgesteld naar eind dit jaar, dit in verband met de nieuwe Pfas wetgeving die baggeren op dit moment niet mogelijk maakte.

In deze lastige tijd zijn er wel wat aanpassingen hier op de Marina. Het kantoor is geopend, maar we houden het liefst zoveel mogelijk telefonisch contact waar dat kan. U bent uiteraard welkom op kantoor met inachtneming van de aanbevelingen en voorschriften die op dit moment in Nederland gelden. De toiletgebouwen zijn ook normaal geopend en worden extra schoongehouden. We verzoeken iedereen wel om zoveel mogelijk gebruik te maken van het toilet aan boord. De horeca op de boulevard heeft zich aangepast door het creëren van afhaalmogelijkheden en de supermarkt gaat donderdag 26 maart gewoon open. “

Als u nog suggesties heeft voor aanpassingen of opmerkingen die ik vergeet hoor ik het graag,

Met vriendelijke groet, Roland van Meerten

Website van de WSV Marina Makkum:
Wij zijn voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Wil je ons berichten als zaken nog niet duidelijk zijn?
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).
Kijk in deze besloten afdeling ook eens naar de rubriek VAARTIPS. Je vindt daar veel informatie over diverse onderwerpen (b.v. motorstoringen, motor winterklaar maken etc.)

Privacy Statement WSV Marina Makkum: zie onze website in het besloten gedeelte.
Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Geplande evenementen in 2020

  • 18 April jaarvergadering met activiteit geannuleerd
  • 9-10 Mei zeiltocht naar Medemblik met activiteit geannuleerd
  • Technische dag in mei geannuleerd

In augustus zal het bestuur zich nader beraden over:

  • 19-20 Sept. Waddentocht naar nader te bepalen eiland. (H.W. Harlingen zat. 12.05u)
  • 17-18 Okt. Sluiting seizoen ( bezoek Woudagemaal?)

Ideeën zijn altijd van harte welkom. Stuur mij een bericht per mail of telefoon en je suggestie wordt in het bestuur behandeld.
Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


VAN HET BESTUUR

Jaarvergadering 28 april 2018
Voor het verslag ga naar inloggen leden.

Privacy statement WSV Marina Makkum
Voor het statement ga naar inloggen leden.


VERENIGINGSINFORMATIE

Wantspanningsmeters voor leden
Onze vereniging heeft 2 wantspanningsmeters (voor stag-diameters van 4 -11 mm) die u kunt gebruiken om zelf de spanning van uw verstaging af te stellen. Er is een handleiding bij. Verbeter uw zeilprestaties en veiligheid! Vraag ernaar op het havenkantoor.

Scheepsbibliotheek
Wat doet u met de door u aan boord uitgelezen boeken aan het einde van het seizoen? Als u ze niet mee wilt nemen naar uw overvolle boekenkast thuis, dan hebben wij daar een mooie oplossing voor. In het Internet-Café van de Marina Makkum (naast het Havenkantoor) vindt u de scheepsbibliotheek van onze vereniging. Wij zouden graag willen dat u uw overtollige boeken daar in zet. Zo kunnen we de bibliotheek uitbouwen en wordt die na elk seizoen groter. Deze bibliotheek is voor iedereen toegankelijk.

Bemanningspool
De bemanningspool is voor schippers die bemanning zoeken voor toertochten/clubwedstrijden/wedstrijden e.d. Of voor personen die zich als bemanningslid beschikbaar zouden willen stellen. Dus zoek je voor het plannen/organiseren van een tocht metgezellen stuur dan even een mail naar het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu.

 


CONTACT

Voor vragen c.q. opmerkingen over de vereniging kunt u contact opnemen met iemand van het bestuur door een email te zenden aan het: bestuur@wsvmarinamakkum.eu. Telefonisch contact via 06 5261 2764 (voorzitter Willem Prins) of 06 5377 7756 (secretaris Piet Plantinga).

Wilt u zich aanmelden voor het lidmaatschap, klik hier voor het aanmeldingsformulier.
Wijzigingen doorgeven in uw lidmaatschap kan door een email sturen aan: ledenadministratie@wsvmarinamakkum.eu.

Voor vragen over deze website, of voor het plaatsen van content graag even een mailtje aan de webmaster@wsvmarinamakkum.eu.


NIEUWS VAN ADVERTEERDERS

Jachtzeilen en Canvaswerk - Alles onder één dak
Na jaren in Makkum op twee locaties te hebben gewerkt, de jachtzeil- en canvaszeilmakerij aan de Waardwei en de watersportwinkel/ tuigerij aan de Súderseewei, gaat er wat veranderen. Per 1 oktober is onze winkellocatie aan de Súderseewei gesloten en concentreren we al onze activiteiten onder één dak, in ons mooie pand aan de Waarwei 7.

lees meer...

De Vries Sails - www.uk-devriessails.nl

Waar let u op bij het kopen van een Zeilpak?
Een goed zeilpak is van groot belang. Een must have in de watersport. In het voor en najaar, maar zeker ook tijdens die zomerse regenbui. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een pak.

lees meer...

Silerswaar watersportwinkel - www.silerswaar.nl

De ontwikkeling van een nieuw zeiljacht Enk-Sail
Sinds 2000 zijn wij dé jachtbouwer van de Noordkaper zeiljachten. Wij zijn een van de weinige werven die nog seriematig stalen zeiljachten bouwen. Niet helemaal seriematig uiteraard, de romp en technische installaties zijn vrijwel steeds gelijk maar de styling en de lay-out van het interieur zijn bij iedere Noordkaper compleet anders.

lees meer...

Gebroeders van Enkhuizen - www.gebrvanenkhuizen.nl