NIEUWSBRIEF - november 2020

Beste watersporter,

In februari werden we opgeschrikt door het zeer actieve Corona virus. Dit virus had tot gevolg dat het bestuur van WSVMM al snel heeft besloten om ons verenigingsleven dit jaar op een laag pitje te zetten. Dat was natuurlijk erg jammer want we hadden reeds veel energie in diverse voorbereidingen gestoken. Ook besloten wij om dit jaar geen contributie aan de leden te vragen.
In april werd het bij de intelligente lockdown van het land nog even spannend, mag er nog gevaren worden dit jaar, was de vraag. Gelukkig kwamen er in mei verruimende maatregelen waardoor we met elkaar, met de nodige aanpassingen, toch konden varen. Op het water hebben we de ruimte en bij 35 graden Celsius is er geen betere plek te verzinnen.
Ik ben voor het eerst sinds jaren dichtbij huis gebleven: Waddenzee, IJsselmeer en zelfs weer eens tocht door Friesland. Geen grote rakken gevaren maar wel prachtige landschappen gezien. Bij de Galamadammen troffen we een nest met 2 jonge zeearenden aan, we verkenden het achterland op de fiets en we hebben een aantal malen de Markerwadden verkend.

Een eilandengroep van 10 km2

Op 1 van die eilanden zijn wandelpaden gemaakt van totaal 8 km lengte. Veel dieren en planten in steeds wisselende kleuren. In de haven ( linksboven op de foto) zijn 60 ligplaatsen. Omdat er geen voorzieningen zijn blijven de meeste schepen maar 1 of 2 dagen liggen.
Met N. wind kun je voor het strand prachtig ankeren.

Prachtig wandelen over de Marker Wadden.
Uiteraard hebben we een paar dagen in onze zusterhaven in Volendam gelegen. Net als hier in Makkum hebben ze in die haven de zaken keurig voor elkaar. Volendam zonder toeristen op de Dijk is een attractie op zich.
Onze haven heeft uiteindelijk toch een mooi seizoen gehad lees het onderstaande verslag van de directie. Ook kun je lezen wat hun plannen voor het komend seizoen zijn.


Nieuws van de directie van Marina Makkum:
Het seizoen 2020 loopt alweer ten einde en is op z’n zachtst gezegd voor de meesten van u roerig verlopen. Na de verregaande beperkingen in het begin van het seizoen werden de maatregelen gelukkig zo ver beperkt dat een ieder nog heeft kunnen genieten van zijn schip en de vrijheid van op het water te zijn. Daarnaast konden de terrasjes en restaurants door middel van afhalen, bezorgen en een aangapaste indeling weer open, we zijn blij dat u met veel hiervan gebruik heeft gemaakt! We hopen dat de huidige nieuwe maatregelen ervoor zorgen dat u allen per volgend seizoen weer zorgeloos kunt genieten van alles wat de watersport te bieden heeft!

Komende winter staat er weer genoeg op het programma wat betreft het aanpassen en verbeteren van Marina Makkum. Zo wordt er een nieuw elektra systeem geïnstalleerd dat stabieler en technisch beter is dan het huidige. U kunt dan ook uw aansluiting beheren met een gebruikersapp in plaats van de electrakaart, en ook het verbruik zelf wordt meer inzichtelijk weergegeven in deze app.

In de loop van het seizoen hebben we een aantal nieuwe internetantennes op proef geplaatst. We zijn tevreden over de verbetering in capaciteit die deze antennes geven en komende winter zullen deze over het hele terrein worden geplaatst. We gaan van 9 naar 23 antennes. Daarnaast blijven we constant op zoek naar mogelijkheden om de internetaansluiting zelf zo hoog mogelijk te krijgen.

We willen graag het linker gedeelte van de haven (vakken F t/m I en L en M) met baggeren weer op diepte brengen. De huidige Pfas eisen gooien echter wat dat betreft roet in het eten sinds 2019, zodra er groen licht is gaan we hiermee aan de slag!

Afgelopen winter hebben we de ligplaatsen op de M-steiger voorzien van extra hoge bolders, die bij hoge waterstand ervoor zorgen dat de lijnen van de schepen niet onder spanning komen. Komende winter plaatsen we deze bolders ook bij de vakken H en I.

De foodtruckavond heeft plaatsgevonden in een sterk aangepaste opzet, met statafels verspreid over de hele middenpier. Ondanks deze aanpassing vonden wij het een geslaagde, gezellige avond. Uiteraard gaan we voor komend jaar kijken hoe we hier weer een superavond van kunnen maken, hopelijk zonder beperkingen.

We wensen al onze gasten een gezonde winter, als we nog even doorbijten kunnen we hopelijk zo snel mogelijk weer genieten van de rust en ruimte op het water.

Graag tot ziens in Marina Makkum!

Familie van Meerten en alle medewerkers van Marina Makkum en Marina Volendam

Voorlopig geplande evenementen in 2021:

  • April. Voorjaarsvergadering
  • Mei. Voorjaarstocht naar Medemblik.
  • Sept. Waddentocht naar nader te bepalen eiland.
  • Okt. Sluiting seizoen

In januari 2021 gaat het bestuur verder met de bovengenoemde evenementen aan de slag. Ideeën zijn altijd van harte welkom. Stuur mij een bericht per mail of telefoon en je suggestie wordt in de vergadering behandeld.

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins

Slider

Archief nieuwsbrieven

Nieuwsbrief - april 2020

Beste watersporter,

Natuurlijk wordt ook onze vereniging getroffen door de virusramp die over de wereld trekt. Voorlopig, in ieder geval tot 1 juni, zijn alle samenkomsten van meerdere personen verboden in Nederland.
Ons verenigingsprogramma voor 2020 wordt daarbij aangepast, wat betekent dat:
- de activiteiten in april en mei niet doorgaan
- wij in augustus gaan beoordelen wat wij dit jaar nog kunnen organiseren
- wij in 2020 geen contributie gaan vragen
In januari van dit jaar is ons clublid Gerard Kins overleden. Gerard heeft vele jaren, samen met zijn vrouw Eleonore Roosenbeek, onze ledenadministratie verzorgd. We hebben Gerard leren kennen als iemand die altijd op humoristische wijze bij veel activiteiten aanwezig was.
Natuurlijk wensen we Eleonore veel sterkte.

Nieuws van de directie van Marina Makkum:
“De winter ligt gelukkig weer achter ons, het was een periode van veel en langdurige wind maar de voorbereiding aan de lijnen van de schepen en het lopen van veel controlerondes heeft ervoor gezorgd dat er geen schade is opgetreden. De renovatie van het grote toiletgebouw is nagenoeg gereed, dit werk wordt deze week afgerond. De nieuwe steiger langs het Makkumerdiep en de ligplaatsen voor kleine boten op de drijfsteiger zijn ook nagenoeg gereed. Er zijn een aantal parkeerplaatsen bijgekomen op het veld bij het havenkantoor. Het baggeren van de haven is helaas uitgesteld naar eind dit jaar, dit in verband met de nieuwe Pfas wetgeving die baggeren op dit moment niet mogelijk maakte.

In deze lastige tijd zijn er wel wat aanpassingen hier op de Marina. Het kantoor is geopend, maar we houden het liefst zoveel mogelijk telefonisch contact waar dat kan. U bent uiteraard welkom op kantoor met inachtneming van de aanbevelingen en voorschriften die op dit moment in Nederland gelden. De toiletgebouwen zijn ook normaal geopend en worden extra schoongehouden. We verzoeken iedereen wel om zoveel mogelijk gebruik te maken van het toilet aan boord. De horeca op de boulevard heeft zich aangepast door het creëren van afhaalmogelijkheden en de supermarkt gaat donderdag 26 maart gewoon open. “

Als u nog suggesties heeft voor aanpassingen of opmerkingen die ik vergeet hoor ik het graag,

Met vriendelijke groet, Roland van Meerten

Website van de WSV Marina Makkum:
Wij zijn voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Wil je ons berichten als zaken nog niet duidelijk zijn?
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).
Kijk in deze besloten afdeling ook eens naar de rubriek VAARTIPS. Je vindt daar veel informatie over diverse onderwerpen (b.v. motorstoringen, motor winterklaar maken etc.)

Privacy Statement WSV Marina Makkum: zie onze website in het besloten gedeelte.
Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Geplande evenementen in 2020
- 18 April jaarvergadering met activiteit: geannuleerd
- 9-10 Mei zeiltocht naar Medemblik met activiteit: geannuleerd
- Technische dag in mei: geannuleerd

In augustus zal het bestuur zich nader beraden over:

- 19-20 Sept. Waddentocht naar nader te bepalen eiland. (H.W. Harlingen zat. 12.05u)
- 17-18 Okt. Sluiting seizoen ( bezoek Woudagemaal?)

Ideeën zijn altijd van harte welkom. Stuur mij een bericht per mail of telefoon en je suggestie wordt in het bestuur behandeld.
Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - juni 2019

Beste watersporter,
Onlangs lag ik in de Sixhaven met s ’nachts 57 knopen wind, dat was indrukwekkend. Enorme herrie en de boot helde 45 graden in de box. Natuurlijk ga je dan wat extra lijnen bijzetten. De natuur blijft fascinerenen. Een paar uren later is alles weer voorbij.
Velen van jullie gaan waarschijnlijk voor wat langere tijd op pad. Het IJsselmeer verder verkennen, de Waddenzee op of echt het zeegat uit. Het is allemaal leuk. Ik wens jullie daarbij behouden vaart en veel plezier.

We kunnen terugzien op 3 geslaagde evenementen van onze WSVMM:
- Zaterdag 13 April 2019: seizoen opening met de jaarvergadering en aansluitend een lezing over de Tres Hombres (vrachtvaren onder zeil). Uiteraard gevolgd door borrel en diner.

Arjan van der Veen presenteerde ons een jongensdroom van drie mannen……………
Visie, marketing, financiering, alles kwam aan de orde.

- Zaterdag 11 mei 2019: Technische dag met dieseltank reiniging, meting van gaslekkage in je boot, controle wantspanning met onze wantspanningmeters.- Deze wantspanningmeters zijn te leen bij de receptie van de Marina. De Engelstalige handleiding kun je op onze website vinden: eerst inloggen, daarna zoeken onder vaartips. In de rubriek vaartips kun je nog vele andere tips
vinden.

- vrijdag 17 mei 2019: gezellige borrel in de Galerie van Marco en Kathy

- zaterdag 18 mei 2019: Stavorentocht met BBQ

Ons programma voor de rest van het jaar:
Vrijdag 13 september 2019: Vrijdagavondborrel
Zaterdag 14 september 2019: de Waddentocht: nadere informatie volgt tijdig
Vrijdag 18 oktober 2019: Vrijdagavondborrel
Zaterdag 19 oktober 2019: Winter klaarmaken van uw dieselmotor.
Lezing door Bert de Jong

  • 14.00 uur ontvangst met koffie / thee
  • 14.30 uur lezing winterklaar maken van de motor
  • 17.00 uur napraten onder genot van een drankje
  • 18.00 uur samen eten bij ……

Ieder jaar moet het schip weer winterklaar worden gemaakt.
U kunt dit uitbesteden bij een jachtservice bedrijf doch u kunt dat ook zelf doen.
Dit scheelt uiteraard behoorlijk in de kosten. U moet dan wel weten wat er moet gebeuren.

Tijdens dit evenement wordt uit de doeken gedaan wat u allemaal moet doen om de dieselmotor zonder vorstschade door de winter te helpen. Er zal een motorblok bij de lezing aanwezig zijn.
Nadere info volgt tijdig.

Website van de WSV Marina Makkum:
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen, privacyreglement voor onze vereniging, vaartips ).
Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - maart 2019

Beste watersporter,

Vorig jaar hadden we begin maart het ijs nog in de haven liggen en nu, eind februari, zijn de vogels bezig om hun nesten te bouwen. Het verschil kan niet groter zijn. Ook in en rond de havens zien we al weer veel activiteiten. Een veel belovende start.
Wij hebben als bestuur de eerste vergadering gehad en kwamen daarbij tot het volgende voorlopige jaarprogramma:
Zaterdag 13 April 2019
Seizoen opening

programma:
• 14.00 uur Jaarvergadering
• 15.00 uur Lezing over de Tres Hombres
• 17.00 uur Borrel
• 19.00 uur DinerTres Hombres Vrachtvaren onder zeil, een jongens (en meisjes?) droom
ZEILEND VRACHTVAREN ZONDER UITSTOOT: FAIRTRANSPORT
Met de titel "Hoe verkoop je een jongensdroom" presenteert Arjen van der Veen hoe je dat voor elkaar krijgt: Vrachtvaren onder zeil.

Het verhaal achter de wording van de Tres Hombres, de drie mannen, de marketing, financiering, het schip en de visie.

Arjen van der Veen is de drijvende kracht achter Fairtransport. Hij is een onverschrokken doorzetter, door niemand te stoppen en altijd bezig nieuwe ideeën en mogelijkheden met elkaar af te wegen, om tot de beste oplossingen te komen.

Door zijn enthousiasme en sociale vaardigheden bereikt hij een groot publiek. Zijn ruime ervaring op zee, en kennis op het gebied van handelsroutes geeft hem de mogelijkheid vele nieuwe markten te ontginnen. Als kapitein is hij bedreven in het opleiden van ontspoorde jongeren tot verantwoordelijke zeelui.


Er komt nog nadere info over de agenda van de jaarvergadering, de kosten van het diner en uiteraard over de opgave voor deze bijeenkomst.

Voor de overige evenementen in 2019 zie de page “Evenementen”.

Nieuws van de directie van Marina Makkum
- Wij hebben voor het seizoen 2019 reeds meer dan 100 nieuwe ligplaatshouders mogen verwelkomen. Mooi dat onze haven zo in de belangstelling staat.
- Natuurlijk zijn wij voortdurend bezig om verbeteringen in onze haven aan te brengen, zie ook onze Nieuwsbrief van februari.

Website van de WSV Marina Makkum:
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen, privacyreglement voor onze vereniging, enz.).
Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - november 2018

Beste watersporter,
November is voor een watersporter niet de mooiste maand. Je hebt je boot net winterklaar gemaakt of je gaat het binnenkort doen en het duurt o zo lang voordat je het water weer op mag.
“Sterkte Willem”, zei mijn steigerbuurman op mijn groet “tot volgend jaar”. Mijn buurman had goed in de gaten hoe ik me voelde.

We moeten het deze winter doen met vele mooie nabeelden, het is een prachtige watersport zomer geweest.
Onze vereniging begon het seizoen 2018 goed met de Oostzee Watersport beurs waarbij ook niet-leden waren uitgenodigd. We mochten 80 belangstellenden op de beurs verwelkomen. Natuurlijk was ook het diner na afloop, alleen voor leden, zeer gezellig.

Teleurstellend was de belangstelling voor onze tocht naar Stavoren. Kennelijk was de datum in mei ongelukkig gekozen.

Daar stond weer tegenover dat de Waddentocht naar Oude Schild een groot succes was. Mooi weer, gezellige borrels op vrijdag en zaterdag met in totaal 16 deelnemers op 8 schepen.

Ook over de sluiting van het seizoen konden we tevreden zijn met een grote opkomst. We bezochten het futuristische Wadden Center (ga er maar eens kijken, alleen het drinken van een kop koffie in het restaurant met een fantastisch uitzicht op het IJsselmeer maakt het al een bezoek waard).


Vaarbelevenissen was tijdens deze seizoensluiting het volgend programmapunt. Mooi dat wij daarbij wederom de Galerie van Marco en Kathy mochten gebruiken.
- Marco Käller, Johanna en Dick Korf vertelden over hun mastbreuk waarbij vooral de nasleep met de verzekering aan de orde kwam.
Conclusie was voor velen:
1. Overleg eerst met de hulpdiensten, indien mogelijk, voordat je je mast overboord zet.
2. Kijk toch nog eens naar je verzekeringspolis, wat is wel en niet gedekt.

- Onze secretaris Piet Plantinga heeft samen met zijn vrouw Riet een bijzondere reis gemaakt naar het topje van de Botnische golf. Piet maakte ons deelgenoot van deze tocht. Ze hebben gevaren van mei tot september en zijn veel aardige en behulpzame mensen tegengekomen.

De tocht is gemaakt via Aaland langs de Finse kust omhoog en langs de Zweedse kust weer naar het zuiden. Bijzonder waren de verschillende archipels en oude steden. Een hoogtepunt was de Hoge Kust van Zweden, een reisdoel op zich. Op zo’n tocht moet de motor, meer dan anders, veel uren maken. Totaal ruim 2700 nm gevaren en 78 havens bezocht, een geweldige ervaring rijker.

Het contact van het bestuur met de haven was dit jaar wederom zeer positief. Er wordt hard gewerkt om onze haven up-to-date te houden. Kijk maar eens naar onderstaande plannen voor de komende tijd:
Nieuws van de directie van Marina Makkum
- Het verstevigen van de opstapsteigers is vorig jaar gedaan op de vakken F t/m I, M, K en L. Binnenkort is de rest van de vakken en de steigertjes aan de beurt
- Het grote toiletgebouw bij het havenkantoor krijgt een nieuwe uitstraling aan de wc-kanten, met nieuwe grotere cabines, contactloos doorspoelen en meer comfort.
- De camera’s worden nog uitgebreid voor de gedeeltes van de haven die niet goed in beeld waren. We zorgen er daarbij voor dat voornamelijk de ingangen en looppaden in beeld zijn, om de privacy van de mensen op de schepen in stand te houden.
- De zwemtrappen worden nu echt degelijk aangepakt en uitgebreid met trappen aan de midden-pier en de koppen van de steigers.
- De damwanden op de hoeken van de steigers K/L en K/A worden vernieuwd
- Het draadloos internet is opnieuw gepeild en waar nodig komen er meer steunzenders bij.
- De filterinstallatie van het zwembad wordt gerenoveerd.
- De steiger langs het kanaal wordt voorzien van een vlonder zodat er comfortabeler kan worden afgemeerd.
De combinatie met onze zusterhaven Marina Volendam bevalt veel gasten goed. Als u het nog niet wist, u mag zo vaak en zo lang u wilt gebruik maken van een ligplaats in die haven. Er zijn al vele gasten van ons die graag gebruik maken van deze “Een tarief, twee ligplaatsen” combinatie.
Vorig jaar hebben we in samenwerking met 5 andere IJsselmeerhavens een spaarkaart opgericht, waarbij u door 3 havens te bezoeken een 4e overnachting gratis krijgt in één van de deelnemende havens.

Website van de WSV Marina Makkum:
Wij zijn voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Wil je ons berichten als zaken nog niet duidelijk zijn?
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).

Privacy Statement WSV Marina Makkum
We hebben dit jaar, met juridische hulp, het privacyreglement voor onze vereniging vastgesteld. Je treft dit reglement aan in de bijlage.
Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu
In januari gaat het bestuur plannen maken voor het seizoen 2019, ideeën zijn altijd van harte welkom. Stuur mij een bericht per mail of telefoon en je suggestie wordt in de vergadering behandeld.

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - april 2018

Beste watersporter,
Het kost me vandaag op 12 maart enige moeite om in de vaarstand te komen. Dat is natuurlijk ook geen wonder, de schaatsen liggen net weer in de kelder, in mijn vijver ligt nog ijs. De watersportbladen proberen je bij de les te houden: tips voor bootonderhoud, diesel of GTL, wat zijn je plannen voor 2018?
Het maken van plannen is altijd een geliefd onderwerp onder watersporters. In onze haven hebben we met elkaar natuurlijk veel ervaring met veel vaarbestemmingen. Dat bracht ons op het idee om een info middag te organiseren over “De Oostzee als vaar- en vakantie bestemming.”

Kortom, deze info middag wordt zeer de moeite waard. Zet het alvast in je agenda.
Natuurlijk hebben we nog meer activiteiten dit jaar. Onze vereniging bestaat in 2018 25 jaar, dat is een mooie gelegenheid om in mei nogmaals naar Stavoren te gaan. Even alle activiteiten op een rij:
- 28 april : 13:00 uur jaarvergadering 14:00 – 17:00 uur informatiemarkt Oostzee 18:00 uur diner voor leden van de WSVMM
- 18 mei: borrel en briefing
- 19 en 20 mei : lustrumtocht naar Stavoren. - 14 september: borrel en briefing - 15 en 16 september: waddentocht - 13 oktober : winterklaar maken van de boot.

Website
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).

Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - oktober 2017

Beste watersporter,
Wij zijn allemaal blij dat we niet in het Paradijs van het Caraïbisch gebied wonen. De orkanen bederven de pret daar volledig. Onze watersportzomer had verschillende gezichten en als ik eerlijk ben, moet ik zeggen dat het weer wel eens beter is geweest. Mijn ritme was 2 dagen zeilen gevolgd door 3 dagen stilliggen met regen en pittige wind. Gelukkig zijn er overal interessante steden te vinden.
Belevenissen aan boord.
Zet een stel watersporters bij elkaar en de verhalen komen vanzelf, allemaal avonturen, iedereen zijn eigen oplossingen van de problemen, iedereen zijn eigen tips.
Zie b.v. ook onze website wsvmarinamakkum onder login “vaartips”.

Mag ik je uitnodigen om zo’n verhaal of tip eens op papier te zetten? In mijn volgende Nieuwsbrief of op onze website maak ik daar graag een plaatsje voor vrij.
Mijn vrouw Isabel en ik zeilen meer dan 40 jaren waarbij we uiteraard van alles hebben beleefd. Daar werd deze zomer een volstrekt nieuwe ervaring aan toegevoegd.
Onze terugweg ging via Helgoland naar Lauwersoog, omdat we geen zin hadden nog verder tegen de wind in te hakken richting Vlieland. Met onze 1.85m diepgang gaf de Dokkumer Ee geen problemen. In Leeuwarden lagen we prachtig in de Prinsentuin, vlak bij het centrum met slechts 1 boot naast ons.
’s nachts om 3:45 uur word ik wakker van gerommel vlak boven me op het achterdek. Wat is dat? Komt de buurman thuis en legt hij zijn boot nog een beetje anders? Het gerommel duurde echter wel wat lang…….. toch maar even kijken door het luik: liggen daar op ons achterdek een jongen en een meisje met de broek open. Nu hebben we een mooi achterdek, maar er zijn betere plekken voor dit soort zaken dacht ik zo. Toch maar even een lichtje in de kajuit aangedaan. Giechelig renden ze beide van de boot af, deden de bloes weer in de broek, trokken de jas aan en reden op de fiets weg……
Het duurde even voordat ik weer in slaap was.

Nieuws van de directie van Marina Makkum
Het seizoen was voor ons, ondanks een slechte maand juli, heel positief. We hebben leuke opmerkingen gehad over onder andere de nieuwe koffielounge die we bij de wasserette hebben gerealiseerd. De lounge is een groot succes en we zullen deze nog wat verbeteren. Voor iedereen die het nog niet wist, u bent elke dag van harte welkom bij de lounge voor een gratis kopje koffie of thee, u kunt de kranten doorbladeren, weerbericht en hoogwatertijden checken op het infoscherm dat er hangt en een praatje maken met collega schippers.
Ook de nieuwe leenfietsen zijn goed bevallen en we zullen het aantal nog wat uitbreiden. Voor circa 2 uur kunt u een leenfiets meenemen om even naar het dorp te rijden of gewoon een rondje door de omgeving te maken. Wilt u langer op pad dan kunt u voor een halve- of hele dag een fiets huren die wij hebben staan van fietsenhandel Rinia uit Makkum.
Wij zijn heel tevreden over de vernieuwde uitstraling van de midden pier met haar nieuwe Ledverlichting, bomen, weelderige rozenstruiken en kunstwerken en we krijgen daar ook veel enthousiaste opmerkingen over.
Op dit moment zijn we druk bezig een goede oplossing te realiseren voor het wiebelen van de midden steigertjes in de boxen. Er zijn al vele mogelijkheden uitgeprobeerd en we zijn nu zo ver dat we kunnen beginnen aan het verstevigen.
De M-steiger langs het kanaal krijgt betere verlichting omdat die te wensen overlaat op dit moment. Daarnaast willen we een vlonder langs deze steiger aanleggen zodat het afmeren op die plek wordt verbeterd.
De combinatie met onze zusterhaven Marina Volendam bevalt ook veel gasten goed. Als u het nog niet wist, u mag zo vaak en zo lang u wilt gebruik maken van een ligplaats in die haven. Er zijn al vele gasten van ons die graag gebruik maken van deze “Een tarief, twee ligplaatsen” combinatie.
Dit jaar hebben we in samenwerking met 5 andere IJsselmeerhavens een spaarkaart opgericht, waarbij u door 3 havens te bezoeken een 4e overnachting gratis krijgt in één van de deelnemende havens.
Meer nieuws volgt in onze komende “November nieuwsbrief”!

Tips
Bewaartip voor een aangebroken tube kit: dop herplaatsen met stukje plastic ertussen. Na 2 jaar nog prima te gebruiken.

Zoals ik reeds in mijn vorige Nieuwsbrief meldde waren onze voorjaarsactiviteiten zeer succesvol. Helaas moesten we de Waddentocht in september afblazen door de slechte weersvoorspellingen en daardoor een te gering aantal deelnemers.

Hoe ziet de rest van het jaar eruit?
Evenementen verder in 2017:
- 7 oktober: Lezing KNRM in de Gallery van Marco Käller, aansluitend diner. Zie ook de apart verstuurde uitnodiging.
- 28 oktober: seizoenafsluiting met diner.
Van deze evenementen krijg je nog nader bericht.

Website van de WSV Marina Makkum:
Wij zijn voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Vele adverteerders hebben reeds positief gereageerd en gaan hun steentje bijdragen.
Wil je ons berichten als zaken nog niet duidelijk zijn? Ook voor andere suggesties staan we altijd open.
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).

Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - juni 2017

Beste watersporter,
Het watersportseizoen is nu volop aan de gang, prachtig weer lokt veel boten naar onze haven. Er is veel leven in de brouwerij op de steigers, in het zwembad en elders in de Holle Poarte.
Bij de receptie kun je gratis een electrische BBQ lenen die achterop de middensteiger bij de 4 picknicktafels gemakkelijk te gebruiken is. Ideaal.

Veel te beleven……….

Onze club heeft alweer een paar zeer geslaagde evenementen achter de rug.
De jaarvergadering met daaraan gekoppeld een lezing + diner werd zeer goed bezocht.
Je kunt van onze jaarvergadering op de website het verslag lezen in het besloten gedeelte (inloggen dus).

Stavoren 2017: gereserveerde plaatsen……
Ook de IJsselmeertocht naar Stavoren, met gereserveerde plaatsen in de Oude Haven, was zeer gezellig. Met 20 leden borrelen op 1 boot, ja dat kan allemaal. Bij de BBQ waren we uiteindelijk met 22 personen.

Tijdens de borrel, voorafgaand aan dit weekend op vrijdag avond in de Gallery van Marco en Kathi Käller, verraste Gerd Ehrich ons met vele vaartips.
Gerd, nogmaals dank voor de goed gedocumenteerde PowerPointpresentatie.

Hoe ziet de rest van het jaar eruit?
Evenementen in 2017:
- 8 september: borrel om 20:30 uur in de Gallery van Marco Käller.
- 9 en 10 september: waddentocht.
- 7 oktober: themadag veiligheid aan boord.
- 28 oktober: seizoenafsluiting met diner.
Van deze evenementen krijg je nog nader bericht.

De website van Marina Makkum is volledig vernieuwd: een hele mooie presentatie van onze haven, ga maar eens op bezoek bij: marinamakkum.nl

Website van de WSV Marina Makkum:
Wij zijn voortdurend bezig om onze website te verbeteren. Vele adverteerders hebben reeds positief gereageerd en gaan hun steentje bijdragen.
Wil je ons berichten als zaken nog niet duidelijk zijn? Ook voor andere suggesties staan we altijd open.
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen).

Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Makkum,
Willem Prins


Nieuwsbrief - maart 2017

Afbeelding nieuwsbrief 1 maart 2017
Beste watersporter,
Het begint bij ons allemaal alweer te kriebelen: er staat een nieuw watersportseizoen voor de deur. Natuurlijk is er in de jachthaven weer van alles gebeurd. Op de website van Marina Makkum kunt u hierover meer lezen: www.marinamakkum.nl, zie onder “Nieuwsbrief

Het bestuur heeft deze winter niet stil gezeten en we denken dat we een aantrekkelijk programma voor u hebben gemaakt. Dit programma wordt ook besproken op de Jaarvergadering, er kunnen dan wijzigingen/aanvullingen komen.

Evenementen in 2017:
- Zaterdag 29 april
14:00 uur Jaarvergadering , agenda wordt tijdig toegezonden.
15:30 uur lezing van Wilbert van Haneghem.
De toegang voor de lezing is voor leden gratis en voor andere belangstellenden € 5,-
Aansluitend borrel en facultatief diner, hierover begin april meer info.

Uit het AD van 3 september 2014:
Stel na schipbreuk bij Indonesië nog altijd in shock
De Amsterdammer Wilbert van Haneghem en zijn vriendin Marjan van Minnen, beiden 43, overleefden de schipbreuk voor de Indonesische kust van ruim 2 weken geleden. 40 uur lagen ze in zee en klampten zich vast aan een bootje. Terug in Amsterdam vertellen ze over hun gruwelijke ervaringen.

Wilbert van Haneghem werkt als steward bij de KLM. Daarnaast is hij freelance redacteur en reisjournalist. Eerder publiceerde hij in samenwerking met andere auteurs: “Hoe word ik wereldreiziger”? Hij heeft over zijn schipbreuk een boek geschreven:

Inmiddels heeft hij voor de tv, op de Hiswa en vele andere locaties in Nederland zijn verhaal verteld.

Verdere evenementen in 2017:
- 12 mei: borrel om 20:30 uur in de Gallery van Marco Käller
- 13 en 14 mei IJsselmeertocht met BBQ op zaterdagavond
- 8 september: borrel om 20:30 uur in de Gallery van Marco Käller
- 9 en 10 september: Waddentocht.
- 28 oktober: seizoenafsluiting met diner
Opgave voor deze evenementen bij het bestuur : bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Veder proberen we nog een technisch of praktisch onderwerp na de zomer te presenteren Van onze leden zijn suggesties welkom!

Communicatie
Met ingang van 2017 stoppen wij met het clubblad “STEIGERNIEUWS “. De communicatie zal in het vervolg gaan d.m.v. nieuwsbrieven, per e-mail of per post.
Binnenkort ontvangt u van ons per post de contributienota voor 2017 en een actuele ledenlijst.

Nieuwe WSV Marina Makkum clubvlaggetjes kunt u gratis ophalen bij de receptie op de haven.

Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Succes met de voorbereidingen voor een nieuw vaarseizoen.
Hartelijke groet namens de WSV Makkum, Willem Prins


Nieuwsbrief - augustus 2016

meeuw

Beste zeilvrienden,
Ons zeilseizoen is volop aan de gang en velen van ons kunnen nu al terugzien mooie zeildagen. Het weer was niet altijd overal geweldig. Verwaaid liggen en de plannen aanpassen was de oplossing. Maar ook dan valt er veel te genieten.

De WSV Makkum zet nog even hun najaar activiteiten voor je op een rij:
Evenementen in 2016:
- 16 september : borrel om 20:30 uur in de Gallery van Marco Kaller

- 17 en 18 september: tocht op de Wadden. Opgave voor deze dag bij het bestuur : bestuur@wsvmarinamakkum.eu .

- 8 oktober: Reinigen van onze dieseltanks.

Bij de gebr. Van Enkhuizen op de werf kunnen we op deze dag onze dieseltanks gratis laten inspecteren op vervuiling.

Indien noodzakelijk wordt de tank gereinigd. De kosten voor het gebruik van de reinigingsapparatuur en bijbehorende filters bedragen: € 72,60 ( incl. btw). Arbeidsloon is gratis. Opgave voor deze dag bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu .

- 29 oktober: seizoenafsluiting bezoek Kazematten museum Kornwerderzand, een lezing over bootverzekeringen, borrel en diner. Nadere details volgen.

Nieuwe WSV Marina Makkum clubvlaggetjes kun je gratis ophalen bij de receptie.
Adres mutaties: graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Geniet van het varen, met hartelijke groet namens de WSV Makkum
Willem Prins


Nieuwsbrief - mei 2016


Beste zeilvrienden,
Het bestuur van onze vereniging is op onze jaarvergadering gewijzigd, zie ook de bijlage met het verslag van deze vergadering.
Rob Loeff is onze nieuwe penningmeester. Hij heeft leren zeilen in een kleine BM op het Paterwoldse Meer toen hij 16 jaar oud was. Samen met zijn vrouw Lidy maakt hij met De Compaen, een Compromis 999, elk jaar tochten van enkele maanden naar Frankrijk of de Oostzee.

Ik ben jullie nieuwe voorzitter, na mijn pensionering in december 2015 heb ik wat meer tijd om nog wat extra bestuurlijke taken te doen. Het zeilen begon bij mij op mijn 11e levensjaar in een bootje van de Flits klasse. Het zeilvirus heeft me nooit meer verlaten en vanaf 1972 zeil ik op het IJsselmeer met als eerste thuishaven Medemblik.
Sinds 2008 liggen we met onze Isabella aan de M steiger op M5 en dat bevalt uitstekend. We hebben een nette haven met goede voorzieningen. Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen wenselijk en soms noodzakelijk. Wij willen daar als Watersportvereniging graag een bijdrage aan leveren. Roland van Meerten vindt het prettig om onze suggesties tot verbetering te horen.
Wacht niet tot de volgende vergadering als je een suggestie hebt maar stuur een email naar het bestuur.

Binnenkort gaan velen van ons weer het zeegat uit. Sommige voor lange tijd naar o.a. de Middellandse Zee, zie bij voorbeeld de weblog van de White Pearl of een rondje Ierland,
andere boten blijven misschien op het IJsselmeer of de Waddenzee.
Het is allemaal mooi: de vrijheid en het spelletje met de wind.
Maar eerst hebben we onze zeiltocht naar Den Helder op 28 en 29 mei

Andere evenementen in 2016:
- 17 en 18 september: tocht op de Wadden. Borrel op vrijdagavond 16 om 20:30 uur.
- 8 oktober: dieseltank reinigen/ bezoek Kazematten museum Kornwerderzand.
- 29 oktober: seizoenafsluiting met een lezing over bootverzekeringen.

We hebben nieuwe clubvlaggetjes. Klaas van Balen zal deze ronddelen. Natuurlijk kun je Klaas ook even aanschieten op de haven: ligplaats M 2, Maatje.

Geniet van het varen, met hartelijke groet,
Willem Prins