LID WORDEN

Word ook lid van Watersport Vereniging Marina Makkum voor € 25,- per jaar

...interessante lezingen en excursies, deskundigen aan boord, gezellige bijeenkomsten, leuke toertochten...

Voor het aanmeldformulier lidmaatschap WSV Marina Makkum klik hier


VAN HET BESTUUR

Jaarvergadering 28 april 2018
Voor het verslag ga naar inloggen leden.

Privacy statement WSV Marina Makkum
Voor het statement ga naar inloggen leden.


VERENIGINGSINFORMATIE

Wantspanningsmeters voor leden
Onze vereniging heeft 2 wantspanningsmeters (voor stag-diameters van 4 -11 mm) die u kunt gebruiken om zelf de spanning van uw verstaging af te stellen. Er is een handleiding bij. Verbeter uw zeilprestaties en veiligheid! Vraag ernaar op het havenkantoor.

Scheepsbibliotheek
Wat doet u met de door u aan boord uitgelezen boeken aan het einde van het seizoen? Als u ze niet mee wilt nemen naar uw overvolle boekenkast thuis, dan hebben wij daar een mooie oplossing voor. In het Internet-Café van de Marina Makkum (naast het Havenkantoor) vindt u de scheepsbibliotheek van onze vereniging. Wij zouden graag willen dat u uw overtollige boeken daar in zet. Zo kunnen we de bibliotheek uitbouwen en wordt die na elk seizoen groter. Deze bibliotheek is voor iedereen toegankelijk.

Bemanningspool
De bemanningspool is voor schippers die bemanning zoeken voor toertochten/clubwedstrijden/wedstrijden e.d. Of voor personen die zich als bemanningslid beschikbaar zouden willen stellen. Dus zoek je voor het plannen/organiseren van een tocht metgezellen stuur dan even een mail naar het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu.

 


NIEUWSBRIEF - juni 2019

Beste watersporter,

Onlangs lag ik in de Sixhaven met s ’nachts 57 knopen wind, dat was indrukwekkend. Enorme herrie en de boot helde 45 graden in de box. Natuurlijk ga je dan wat extra lijnen bijzetten. De natuur blijft fascinerenen. Een paar uren later is alles weer voorbij.
Velen van jullie gaan waarschijnlijk voor wat langere tijd op pad. Het IJsselmeer verder verkennen, de Waddenzee op of echt het zeegat uit. Het is allemaal leuk. Ik wens jullie daarbij behouden vaart en veel plezier.
We kunnen terugzien op 3 geslaagde evenementen van onze WSVMM:

  • Zaterdag 13 April 2019: seizoen opening met de jaarvergadering en aansluitend een lezing over de Tres Hombres (vrachtvaren onder zeil). Uiteraard gevolgd door borrel en diner.    Arjan van der Veen presenteerde ons een jongensdroom van drie mannen…………… Visie, marketing, financiering, alles kwam aan de orde.

  • Zaterdag 11 mei 2019: Technische dag met dieseltank reiniging, meting van gaslekkage in je boot, controle wantspanning met onze wantspanningmeters.
  • Deze wantspanningmeters zijn te leen bij de receptie van de Marina. De Engelstalige handleiding kun je op onze website vinden: eerst inloggen, daarna zoeken onder vaartips. In de rubriek vaartips kun je nog vele andere tips vinden.
  • vrijdag 17 mei 2019: gezellige borrel in de Galerie van Marco en Kathy
  • zaterdag 18 mei 2019: Stavorentocht met BBQ

Ons programma voor de rest van het jaar:
Vrijdag 13 september 2019: Vrijdagavondborrel

Zaterdag 14 september 2019: de Waddentocht: nadere informatie volgt tijdig

Vrijdag 18 oktober 2019: Vrijdagavondborrel

Zaterdag 19 oktober 2019: Winter klaarmaken van uw dieselmotor.
Lezing door Bert de Jong
14.00 uur ontvangst met koffie / thee
14.30 uur lezing winterklaar maken van de motor
17.00 uur napraten onder genot van een drankje
18.00 uur samen eten bij ……

Ieder jaar moet het schip weer winterklaar worden gemaakt.
U kunt dit uitbesteden bij een jachtservice bedrijf doch u kunt dat ook zelf doen.
Dit scheelt uiteraard behoorlijk in de kosten. U moet dan wel weten wat er moet gebeuren.

Tijdens dit evenement wordt uit de doeken gedaan wat u allemaal moet doen om de dieselmotor zonder vorstschade door de winter te helpen. Er zal een motorblok bij de lezing aanwezig zijn.
Nadere info volgt tijdig.

Website van de WSV Marina Makkum:
In de besloten afdeling van deze website vind je informatie, die alleen voor leden toegankelijk is (b.v. onze ledenlijst en notulen van vergaderingen, privacyreglement voor onze vereniging, vaartips ).

Mutaties van adres, ligplaats, e-mail of telefoonnummer graag melden bij het bestuur: bestuur@wsvmarinamakkum.eu

Hartelijke groet namens de WSV Marina Makkum,
Willem Prins


CONTACT

Voor vragen c.q. opmerkingen over de vereniging kunt u contact opnemen met iemand van het bestuur door een email te zenden aan het: bestuur@wsvmarinamakkum.eu. Telefonisch contact via 06 5261 2764 (voorzitter Willem Prins) of 06 5377 7756 (secretaris Piet Plantinga).

Wilt u zich aanmelden voor het lidmaatschap, klik hier voor het aanmeldingsformulier.
Wijzigingen doorgeven in uw lidmaatschap kan door een email sturen aan: ledenadministratie@wsvmarinamakkum.eu.

Voor vragen over deze website, of voor het plaatsen van content graag even een mailtje aan de webmaster@wsvmarinamakkum.eu.


NIEUWS VAN ADVERTEERDERS

Jachtzeilen en Canvaswerk - Alles onder één dak
Na jaren in Makkum op twee locaties te hebben gewerkt, de jachtzeil- en canvaszeilmakerij aan de Waardwei en de watersportwinkel/ tuigerij aan de Súderseewei, gaat er wat veranderen. Per 1 oktober is onze winkellocatie aan de Súderseewei gesloten en concentreren we al onze activiteiten onder één dak, in ons mooie pand aan de Waarwei 7.

lees meer...

De Vries Sails - www.uk-devriessails.nl

Waar let u op bij het kopen van een Zeilpak?
Een goed zeilpak is van groot belang. Een must have in de watersport. In het voor en najaar, maar zeker ook tijdens die zomerse regenbui. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een pak.

lees meer...

Silerswaar watersportwinkel - www.silerswaar.nl

De ontwikkeling van een nieuw zeiljacht Enk-Sail
Sinds 2000 zijn wij dé jachtbouwer van de Noordkaper zeiljachten. Wij zijn een van de weinige werven die nog seriematig stalen zeiljachten bouwen. Niet helemaal seriematig uiteraard, de romp en technische installaties zijn vrijwel steeds gelijk maar de styling en de lay-out van het interieur zijn bij iedere Noordkaper compleet anders.

lees meer...

Gebroeders van Enkhuizen - www.gebrvanenkhuizen.nl